TRI POSEBNA KUPALIŠNA DOŽIVLJAJA JUŽNE NIZIJE

Južna nizija očaraće one koji žude za zimskim odmorom sa tri međusobno potpuno različita kupališna doživljaja. Oni koji vole vodu, wellness, žude za nečim nesvakidašnjim i posebnim, sasvim sigurno će izabrati nešto iz ponude tri kupališta.
PRELEPO - HAĐMATIKUM U MAKOU
Iz građevinskog pogleda, verovatno najlepše kupalište u državi. Forme koje oslikavaju biljne motive kupanje će učiniti veoma bliskim doživljaju u prirodi. Već zbog same građevine vredi posetiti ovo mesto, ali vredi se raspitati i o uslugama wellness centra i o lekarskim tretmanima. 
Zdravstvene probleme posetilaca stručnjaci ovde leče jedinstvenom kombinacijom lekovite vode iz Makoa i lekovitog mulja iz korita reke Maroš. U Hađmatikum-u postoji izbor od više  vrsta masaže i sauna, a u ponudi su i posebne usluge, kao što je jedinstvena svetlosna terapija i posebna vrsta Mako saune. 
 
DINAMIČNO - AQUAPOLIS, SUNČANO KUPALIŠTE U SEGEDINU 
Onima koji putuju sa decom, ili jednostavno žele aktivnije kupanje, preporučujemo Aquapolis.  Veliki je izbor uzbudljivih tobogana koji svi kreću iz jednog 30 metara visokog tornja.  Za najmlađe posetioce je izgrađen poseban mali svet za mame i bebe, dok malo veću decu, pored tobogana, očekuje i jedna četvorospratna igraonica. Deca će se garantovano dobro zamoriti na kraju ovde provedenog dana. 
Naravno, i ovde postoji tiho odeljenje za wellness, sa bazenom sa lekovitom vodom i saunom, gde se četiri puta dnevno održavaju besplatne seanse u sauni, među kojima su i zanimljivosti poput slane, ili seanse sa čokoladom ili sa medom. Kupalište, pored ovoga, raspolaže i kompleksnim lekarskim odeljenjem. 
 
KLASIČNO – LEKOVITO KUPALIŠTE SENT ERŽEBET U MORAHALOMU
Ima klasičnu ponudu, odnosno nudi sve što nam je potrebno za jedan celokupan wellness-vikend. Od tri pomenuta kupališta, ovo predstavlja „zlatnu sredinu". Novo, impozantno kupalište trenutno sadrži 14 zatvorenih i 7 otvorenih bazena, 11 sauna, pruža lekarske i wellness usluge, uz povoljne cene.  Tokom cele godine, na korak od Segedina čeka posetioce željne odmora, kao i one kojima je potreban lekoviti tretman. I ovde se nalaze tobogani, dečiji bazeni, kao i tihi bazeni za ćaskanje u lekovitoj vodi. 
Prepoznato u svom regionu kao centar za lečenje bolesti kolena i ramena, lekarsko odeljenje kupališta Sent Eržebet iz Morahaloma prvenstveno vrši terapije kod oboljenja pokretnih delova tela. Pored toga, i ovde se nudi masaža, a naći ćemo i tretmane lica, beauty tretmane, kao i fitness. 
 
Za bilo koje kupalište da se odlučimo, sasvim je sigurno da ćemo se prijatno osećati, bilo da smo uz partnera, sa prijateljima, ili u pratnji dece.