Sigvej ture

Garantovani program svake subote ispred kancelarije Tourinforma možete da probate Sigvej.Posle kraće probe i vežbanja može da se krene do Biteseka a posle oko jezera Nadjsekšoša stiže se stado bivola.
Ućesnici dobijaju „Masnu dasku „ i čašu špricera ili soka kao i ulaznicu za banju za svega 300,00 Ft.
 
Vožnja kavdom
Kvad može da prodje po svakom terenu , ali se snjim može se i jurcati.Možemo    stići  i tamo gde kolima inače ne bi mogli, možemo uživati u prirodi i testirati svoje umeće. Ture vodi stručni vodič koji radio vezom drži kontakt sa učesnicima a pre polaska  učesnici imaju obuku.Učesnici moraju imati bar 18 godina i vozači kvada moraju  da poseduju vozačku dozvolu.
Tragom bunkera hladnog rata
Od Lentija  do Aldjea  vodila je nekada nazvan i Rakošijeva linija Južni odbranbeni sistem. Sistem je trebao da štiti državu od Tita ili od NATO-a ali nikad je nisu koristili u vojne svrhe.Objekti nisu bili rasporedjeni u liniji nego kao „žbunjevi „.Sa stručnim vodičem Banhidi Zoltanem ko je bio oficir obuke na zelenoj granici ,dobičemo kompletnu sliku i priču o madjarskoj „Mažino liniji" koja je gradjena od 1952-1955 godine  koja je štitila zemlju od jugoslovenske vojske ili Nato–a   i preko njeg od napada američke  vojske.
 
Ture sa stručnim vodičem
Zelena kuća zajednice i Škola u u šumi organizuju više tura  sa stručnim vodičem 3 u lokalu i tri u inostranstvu  (Srbija ) ili tematske ture koje mogu  obići peške ili  biciklom ili konjima , zainteresovani  mogu birati  neku i od „Mora tura „. Zelena kuća zajednice i Škola u u šumi u svom kalendaru od marta do oktobra sa garantovanim vodičem , ali možemo i sami da otkrijemo takve prirodne retkosti kao polja orhideja ili prošle godine progalašenog za Cveta godine Sibirski iris. 
 
Morahalom , kao banjski grad
U banji od 21  bazena 16 radi i u zimskom periodu (14 zatvorenih i 2 na otvorenom ). Saunapark je sa ukupno 11 sauna i relaks bazenom kao i dnevno  više puta održanim „saunaseansima" je idealno mesto da pobegnete od hladnoće. Na prizemlju u „saunasvetu" nalazi se parna kabina, finska sauna,aromaterapijska,infra sauna, kaoi relax bazen sa termalnom vodom, Knajp bazen, bazen za osveženje i bunar sa ledenom kašom.Na galeriji se nalaze bezbroj ležajki i mesta za odmor kao i sauna za naturiste  sa penušavim bazenom i tropskim tušemsa infra , bio , i na otovrenom ruskom saunom.