TOP 5 PROGRAMA U SEGEDINU

U okviru 5 najpoletnijih programa u Segedinu možemo prohujati kroz blato ili sneg segway-em, terenskim vozilom, quad-om, u toku paintball-a možemo klizati na sopstvenim pantalonama, možemo razotkriti tajanstvenu „REÖK" palatu, a takođe se možemo oprobati i u oslobađanju iz neke od složenih i genijalnih soba za igre oslobađanja.

Da vidimo ! 

SEGWAY U SNEGU, U BLATU

Sa tri nova vozila obogaćenom flotom segedinske segway ekipe pod nazivom „Ne naginji se nazad", obrušavaćemo se preko zemljanih puteva, kroz sneg i blato, tako da gradska tura može postati i prava off-road avantura.
Segway vozila se ponekad prenose i u obližnji Morahalom, gde se upoznajemo sa dva programa namenjena prvenstveno mlađim posetiocima. Odmorište Kuća sa ključem pored Sekšoša nalazi se u susedstvu rezervata bivola i ovde se nalazi mnoštvo divljih terena za istraživanje. Zelena Zajednička kuća je, u stvari, šumska škola koja se nalazi isključivo u prirodi i sa mnogo programa, zanimljivih obrazovnih sadržaja može da nam ispuni vikend.

IGRE OSLOBAĐANJA: SEGEDINSKI PARK STRAVE I EXIT

Segedinsku „filijalu" čuvenog Parka strave možemo pronaći u takozvanoj Bašti mira. Recept je nedvosmislen : oslobodi se u predviđenom vremenu iz zatvorene prostorije. Za to je potrebna snalažljivost, rešavanje zagonetaka, treba pronaći i složiti delove kompleksnih slagalica, treba izdržljivost i timski rad. Možemo upoznati ukupno pet uzbudljivih terena, iz čijih se višestruko zatvorenih prostora trebamo osloboditi.

Poligoni EXIT i UFO sobe, kao i sobe zatvora umesto na sprat, vode u podrum.  Prve dve su prilagođene za ekipe takmičara, dok je zatvorska soba očekuje pojedince ili igrače u paru, na svega 5 minuta od Arkada u segedinu.

PAINTBALL

Nije laž, nije prevara, možemo uživati u taktičkoj igri na terenu koji se prostire na više od 10 hiljada kvadratnih metara u gradu, na površini nekadašnje kasarne Košut, u pokrivenim halama, između stubova, kao i na otvorenom prostoru.

Na 7 kilometara udaljenosti od Segedina, poligon Reske je idealan i za vožnju quad-om, a pored toga, naravno besprekoran otvoreni teren pruža mogućnost za slanje bojanih patrona u cilj.

TERENSKE TURE U OKOLINI SEGEDINA

Imamo legendarni Land Rover, oprobane, iskusne vodiče i bećarsku prirodu okoline Segedina, već je i spreman pravi offroad doživljaj.
Vodiči ove ture već 15 godina terenskim vozilima krstare ovim područjem, radili su na testiranjima Land Rovera, organizovali su mnoštvo takmičenja terenskim vozilima, a o svojim doživljajima su izdali, ne jednu, već dve knjige. Iz iskustva kažu : „u ravnici južne nizije, u svetu šuma i livada okoline Segedina, možemo steći pregršt offroad doživljaja". Terenske ture 4X4 Tours-a vode preko plavnih područja Tise, kroz peščare, pored bunkera iz svetskih ratova, rezervata bivola, kao i pored najniže tačke u državi.  

RAZGLEDANJE GRADA

Otkrijmo predivnu unutrašnjost Segedina peške, malim vozom, brodom, ili eventualno segway-em. Šetnjom kroz palatu možemo upoznati secesionistički Segedin, takođe možemo da zavirimo u tajne palate Regionalnog kulturnog centra (REÖK), dok kroz doživljajne ture možemo krenuti tragom segedinskog luka, a imamo mogućnost da se uputimo i preko poplavnih nasipa.