TOP 5 DOŽIVLJAJA U KEČKEMETU

Kečkemet je grad zapanjujućeg šarenila i živopisnosti. „Cifrapalota" je dvorac kao iz bajke, u Zavodu „Kodalj" muzičari iz celog sveta uče teoriju mađarske muzike, u kupalištu možemo uživati u vrhunskim doživljajima na toboganu, dok nas u unutrašnjosti grada čekaju idilični kafe-barovi, ali i dinamična zabava.
 I to još nije sve ! 
 
1. Gokart Stadion - Kečkemet
Ako je vreme povoljno, gokart staza se može koristiti i zimi. Na stazi širokoj 9, a dugačkoj 935 metara, istovremeno se bezbedno može takmičiti 20 gokarta. Od 2013. godine ovde radi i otvoreno klizalište, dva teniska terena, dok goste dočekuje hotel sa 44 sobe. 
 
2. Lov na planete
U Kečkemetu na neobičan način, uz pomoć modela na otvorenom prostoru, možemo napraviti krstarenje kroz Sunčev sistem. Ovde možemo videti 3,3 milijarde puta umanjene modele Sunca i planeta u sistemu, njihove dimenzije i udaljenosti. Umanjena nebeska tela između Sunca i Marsa su još mogla stati pored Gradske kuće, ali ostale modele već malo dalje treba potražiti. Na relaciji gde od 2006. godine krstari planeta Pluton treba šetati sve do planetarijuma, ako želite da osmotrite celokupan sistem. 
 
3. Kupalište u Kečkemetu
Ovo je je wellness centar i lekovito kupalište, koji se prostiru na 2800 kvadratnih metara zaštićene vodene površine, a ovde se nalazi i jedan od najrenomiranijih takmičarskih bazena u državi. Mnoštvo bazena, zid za penjanje i tobogani dočekuju posetioce, a čak je i zimi u funkciji otvoreni bazen sa zabavnim sadržajima. Lekovito odeljenje takođe pruža mnoštvo usluga, od upotrebe saune, preko tretmana istočnih terapija, do ledene komore.  
 
4. Kajsijevača iz Kečkemeta
Još u beleškama iz 1600-ih godina se nalazi trag da sa na ovim prostorima pripremala rakija od kajsije, koja je do danas već postala pravi nacionalni brend. Rakiju koja je dobila ime „Fićileš" po karakterističnom izgledu flaše sa dugim, uskim grlićem, počela je da proizvodi porodica Zwack, u čijem asortimanu ona do danas ima značajnu ulogu. U Zwack-ovoj manufakturi za proizvodnju rakije u Kečkemetu možemo upoznati i pecaru, a pored kajsijevače se mogu probati i druge vrste pića.  
 
5. Muzeji Kečkemeta
Kečkemet ima široku ponudu muzeja. Više izložbi se održava u Cifrapaloti, odakle krenuvši ka unutrašnjosti grada nailazimo na memorijalni muzej Zoltana Kodalja, nekadašnjeg velikana rođenog u ovom mestu. Među znamenitostima Kečkemeta ćemo pronaći još i Mađarski fotografski muzej, muzej igračaka Sorakatenus, kolekciju Božo u lepoj baroknoj kući Klapka, kao i Mađarski muzej naivnih umetnosti.