SZIGET: Žurka koja ne prestaje na „Ostrvu slobode"

Sa više od 20 godina iskustva Sziget festival je postao jedan od najznačajnijih festivala u regionu, ali i u Evropi. Smešten na Obudai ostrvu u Budimpešti ove godine se održava od 10. do 17. avgusta.

Okićen titulom „Najboljeg evropskog festivala" počeli su da najavljuju impozantan line-up za ovu sezonu. Među vodećim izvođačima nalaze se Robbie Williams, Florence & The Machine, Avicii i brojni drugi izvođači. Tradicionalni „End show" na kom se očekuje vrhunska pirotehnika i laseri dodeljen je Martin Garrixu.

Iako se samom festivalu može pronaći preko 20 bina, Sziget je mnogo više od toga. Organizatori se svake godine potrude da predstave dodatni sadržaj. Pored muzičkog sadržaja, posetioci mogu da se okušaju u nekim umetničkim disciplinama, sportovima, plivaju na bazenu, posete otvorene galerije, isprobaju svetske kuhinje ili jednostavno uživaju na plaži.

I ove godine biće postavljene brojne skulpture, kao i Luminarijum, jednostavno rečeno, veliki balon u koji može da se uđe i regeneriše snaga za nastavak festivala.

Izbor hrane i pića je izuzetno velik, a plaćanje se vrši posebnim karticama koje se mogu čak i personalizovati.

Kada je smeštaj u pitanju, Sziget, uz određene karte omogućava kampovanje na samom ostrvu. Uz to dozvoljeno je unošenje hrane i vode, dok su tuševi besplatni za upotrebu. Posetioci mogu iznajmiti šator u slučaju da nemaju svoj.

U tih nekoliko dana festivala cela Budimpešta postaje okrenuta i podređena samom festivalu. Prevoz postaje učestaliji, tako da možete pronaći i smeštaj u nekom od hotela ili hostela bez bojazni za dolazak ili odlazak sa festivala. Pored gradskog prevoza, do ostrva se može doći i brodom u slučaju da želite da vidite kako izgleda Budimpešta sa Dunava.

Organizatori se svake godine potrude da uz kartu za Sziget posetioci dobiju dodatne pogodnosti poput besplatnog ulaza u određene muzeje ili da dobiju određene popuste za čuvene spa centre.

Sziget festival nudi širok pojas zabave koji je baziran na muzici, ali uz to posetioci dobijaju jedinstveno iskustvo koje se može doživeti samo na „Ostrvu slobode".

 

Info&Tickets: http://szigetfestival.com/

https://www.facebook.com/szigetserbia