GDE DA SE PROVEDEMO U SEGEDINU ?

Kakva je zona zabave u Segedinu, gradu Jožefa Atile, Juhas Đule i Mihalja Babića ? Možemo računati na strogi dance-zatvor, urbane lipstick-žurke sa visokim štiklama, kultna mesta i ludilo zimskog ledenog diska u najsunčanijem studentskom gradu južne nizije.
Evo (najmanje) 6 razloga da se opredelite za zabavni život Segedina. 
 
KLUB JATE  – ISTINSKO KULTNO MESTO SEGEDINA 
Ovo kultno mesto Segedina je otvoreno još 1973. godine, kao klub Fakulteta nauka „Jožef Atila" i do sredine osamfesetih godina je stekao slavu širom države. Klub napravljen od podruma se nalazi u unutrašnjosti grada, u suterenu centralne zgrade fakulteta, i na ovaj način oslikavajući u kojoj meri predstavlja sastavni deo studentske svakodnevnice. Preko dana lokal radi kao kafić, dok uveče postaje dom kari-partija, koncerata, kulturnih programa, pozorišnih predstava i pesničkih večeri, plesnih večeri i brojnih DJ-programa.  
 
OPUŠTENI KLUB NA TRGU SEČENJI 
Central Kafe i Retro Klub je jedan zaista opušten lokal na trgu Sečenji, gde se uvek različito odvijaju tematske žurke i kari party. Tu je odmah TESIS party, najveći serijal žurki radnim danima, a možemo naleteti i na izbor za miss štikle poznat pod imenom Stiletto Party, ili na seriju The Orange Bedroom Night, ekskluzivne elektronske žurke, samo za goste sa pozivnicom.   
 
SING SING, ZATVOR BEAT-A  
Sing Sing Music Hall je najveći i najstariji dance-club u Segedinu, koji od 1990. godine pozira pored susedne zgrade, poznatog zatvora Čilag, koji je i dao inspiraciju pri dodeli imena kluba. Sing Sing je masivna tvrđava mađarskog klubskog života, pravi magnet za turiste, naime na pojedine veće žurke dolaze i posetioci iz udaljenosti i po nekoliko stotina kilometara. 
 
OMILJENO MESTO INTELEKTUALACA, KRČMA RONĐ (KRPA)
Već ni sam izbor naziva nije slučajan, pošto lokalni meštani prostorije kluba pominju samo kao zgradu stare industrije tekstila. Na ovom mestu koje odiše svojstvenom mirnom anarhijom možemo se povući u neki ćošak sa nekom knjigom, možemo popiti kaficu sa prijateljem, gledati predstavu, zabavljati se na koncertu, a čak možemo održati i veče proze. 
 
ZIMSKI EKSTRA DODATAK : KOMBINACIJA LEDENOG DISKA I ZABAVNOG KUPALIŠTA
Na gradskom klizalištu u Segedinu svakog petka od 18:30 do 22 sata možete se prepustiti ludilu Ledenog diska uz kuvano vino, disko-rasvetu i, naravno, hladnoću. U Segedinu je najbolje protivsredstvo za hladnoću zabavno kupalište, gde poput princa(princeze) možete pijuckati koktel u jakuzzi-ju, ponovo proživeti trenutke detinjstva u parku tobogana, pa potom pravac Aqua, Beach, ili mnoštvo drugih tematskih žurki! 
 
Zadivljujuću kompilaciju atmosfere žurki u Segedinu možete naći ovde : 
(youtube)