DVA ZABAVNA KUPALIŠTA, ĐULA I OROŠHAZA

Ukoliko želite da se prepustite pravoj relaksaciji tokom dugog vikenda, da sa porodicom uživate u čarima prirode, u prijatnom dejstvu brojnih i raznovrsnih domaćih termalnih voda, da upoznate dva lepa gradića južne nizije, i konačno, da se opustite u sauni dok deca uživaju na vodenim toboganima, predlažemo da posetite gradove Đula ili Orošhaza.
Kupalište u orošhazi, jezero Đoparoš
Jezero Đoparoš ima izuzetno živopisnu atmosferu, ne samo leti, već i tokom zime. Pored mirnog okruženja, voda sa lekovitih izvora ovih prostora smanjuje upale, a ne sme se zanemariti ni njen uticaj na opuštanje zgrčenosti mišića. Na nekoliko koraka od lekovitog kupališta je pre nekoliko godina izgrađeno i zabavno kupalište u kojem svakog dana u godini rade 3 otvorena i 4 zatvorena bazena, dok u 10 sauna-parkova možete koristiti aroma-kabine, biosaunu sa svetlosnom terapijom ili parne kabine, međutim za ove omiljene seanse je potrebna prethodna rezervacija.  
Boraveći u orošhazi, nezaobilazna destinacija je i jezero Feherto kod Kardoškuta, gde tokom zime možemo posmatrati ptičje kolonije, koje noće na ovom jezeru.  
 
Kupalište-tvrđava u Đuli – AquaPalota
Ovo najpoznatije lekovito kupalište u županiji Bekeš nalazi se nedaleko od stare tvrđave, u zaštićenom parku nekadašnjeg dvorca Almaši, koji raspolaže zadivljujućim, retkim biljnim vrstama. Iako je ovo kupalište jednom postalo poznato po lekovitoj vodi, danas već pruža izvanrednu zabavu za sve članove porodice. 
U delu kupališta Aqua Palota novi bazeni, podvodna masaža, zabavni vodeni tobogan i trambulina upotpunjuju porodičnu zabavu.  
 deo kupališta je i sauna-park Castello, svetskog nivoa, koji raspolaže spoljnim saunama, đakuzijem, infra-saunom i kabinom sa parom, a tu se može isprobati i takozvana seansa „utvrđenje", koja je izuzetna protiv hladnoće, prilikom koje se na peći saune isparava citrusovo ulje.  
 
Mađarska ima izuzetne geometrijske pogodnosti i značajan procenat termalnih voda je skoncentrisan u južnom delu zemlje, tako da Vam možemo preporučiti odmah još više destinacija. Pored Đule i Orošhaze možete posetiti još i Segedin, Kečkemet ili Mako.