Mit csináljunk borús időben?

Hiába várnánk el az időjárástól, hogy nyáron – az évszaknak megfelelően – állandó ragyogó napsütés fogadjon bennünket, bármerre is járjunk, sajnos a valóságban ez nem így van és előfordulnak olyan napok, amikor a hőmérséklet kissé hűvösebbre vált. Ám aggodalomra semmi okunk nincsen, hiszen a Balaton régió számos olyan programlehetőséget kínál, melyet borús időben is vígan kipróbálhatunk, illetve számos fedett attrakció falai között lelhetünk menedéket egy-egy hirtelen érkező zivatar esetén.
Bővebben
Fedezze fel Magyarország régióit
Hungary Dél-Dunántúl Dél-Alföld Észak-Alföld Nyugat-Dunántúl Balaton Közép-Dunántúl Budapest és környéke Észak-Magyarország Észak-Alföld Tisza-tó

Programtippek borús időre

Fürdők a Balaton régióban

Hűvösebb, esősebb időben is könnyedén lehet fürdeni a Balatonnál. Ehhez nem kell mást tenni, mint felkeresni a kiváló fürdők egyikét, melyek mindegyike egyedi szolgáltatásokkal várja a csobbanni vágyókat.

Természeti kincsek a Balaton körül

Számos különleges természeti kincs rejlik a Balaton körül, ahová kerékpárral és gyalogosan is érdemes ellátogatni. Vulkáni tevékenységek kézzelfogható nyomai, páratlan madárvilág és egyedülálló gyógytó is megtalálható a palettán, csak győzzük felkeresni mindet.

Barlangok a Balaton régióban

Kevés rejtélyesebb és misztikusabb hely létezik a különböző föld alatti barlangoknál, ugyanakkor sokszor érdemes leküzdenünk félelmünket, s aláereszkedni, mert olyan rejtett világokra bukkanhatunk, melyekre gondolni sem mernénk. A Balaton régióban több olyan helyszín is található, mely egészen különleges a maga nemében.
Tovább
Tovább
Tovább

Kerékpárral a Balaton régióban

Az utóbbi néhány évben a kerékpározás reneszánszát éli, egyre többen pattannak nyeregbe, hogy kikapcsolódjanak és mozogjanak egy picit. A Balaton és környezete különleges lehetőséget kínál számukra, hiszen olyan egyedülálló élményben lehet részük, mint Közép-Európa legnagyobb tavának körbetekerése.

Kalandparkok a Balatonnál

10 kalandparkot ajánlunk a Balaton környékéről a legnagyobb és legújabbaktól a magyar Jurassic Parkig és a pisztolypárbajos Westernparkig. De nem maradhatóak ki az összeállításból a bobpályák sem!

Várak, kastélyok és más történelmi emlékek

A Balaton és környéke nagyon régóta lakott vidék. Ennek köszönhetően számos korlenyomattal találkozhatunk kirándulásaink során. Érdekes érzés történelmi falak között sétálni, egy letűnt időszak tárgyi emlékeiben gyönyörködni vagy átélni egy régi világ mindennapjait.
Tovább
Tovább
Tovább